Mapamond (29.04.2017)

O staţiune alpină din Rusia a scăpat ca prin urechile acului de o avalanşă declanşată pe un versant al muntelui Elbrus, la aproape patru mii de metri altitudine. Deşi tonele de zăpadă dislocată păreau că se îndreaptă iminent spre staţiune, avalanşa nu a ajuns în zona locuită. Hotelurile au fost acoperite doar de un nor alb imens. Aceste imagini au fost surprinse de un ghid alpin. El a povestit că, deşi a văzut moartea cu ochii, şi-a păstrat sângele rece şi a filmat momentul. Însă cei mai mulţi turişti au ales să se refugieze în hoteluri şi cabane.

Utilizatorii de internet din Turcia au reclamat faptul că începând de sâmbătă dimineața nu au mai putut accesa paginile enciclopediei online Wikipedia. O rețea de monitorizare a cenzurii pe internet a anunțat că oficialii de la Ankara au blocat Wikipedia, o enciclopedie online gratuită. datele tehnice arată că este vorba de filtre de internet folosite pentru a cenzura conținutul site-ului pe teritoriul întregii țări.Site-ul Wikipedia a fost blocat în baza unei ordonanțe administrative provizorii, fără a exista o hotărâre judecătorească, dar un ordin judecătoresc urmează să fie emis zilele acestea.

Lacătele iubirii de pe podurile din Paris vor fi scoase la licitație. Autoritățile din Paris au decis să dea jos celebrele lacătele ale iubirii de pe podurile de peste Sena și să le vândă într-o licitație organizată pe 13 mai, scrie presa franceză.Primăria din Paris a anunțat că va scoate la licitație 15 grilaje de pe Podul Artelor din Paris încărcate cu sute de lacăte prinse acolo de îndrăgostiți, acestea cântărind 500 de kilograme. Sumele încasate în urma licitației vor fi donate celor trei organizații pariziene care au ajutat refugiații ajunși în capitala Franței. Și în România, îndrăgostiții au început să lege lacăte pe diferite poduri. Modelul este preluat după Podul Artelor din Paris, unde îndrăgostiţii aleg să pună câte un lacăt pe el şi apoi să arunce cheia în Sena pentru a-şi “sigila relaţia”.