Mapamond (29.03.2016)

Un egiptean de 27 de ani a deturnat catre Cipru un avion care pornise intr-o cursa Alexandria-Cairo. Imediat dupa aterizarea in Larnaca, toti pasagerii au fost eliberati, cu exceptia a 4 cetateni straini si a membrilor echipajului. Potrivit autoritatilor cipriote, atacatorul ar fi amenintat ca arunca avionul in aer. Voia de fapt sa discute cu fosta sotie, care locuieste acum langa Larnaca. Printre pasagerii blocati in aeroportul din Larnaca se numara si mai multi romani.

Captura record in Panama. Cinci tone de cocaina, in valoare de 203 de milioane de dolari, au fost confiscate dintr-un submarin. In urma perchezitiilor, autoritatile au arestat 4 persoane, banuite ca ar fi facut trafic de droguri.  Oficialii anunta ca deseori submarinele sunt folosite de traficanti pentru a transporta incarcaturi mari de droguri.

Incendiu puternic in Emiratele Arabe Unite. Cel putin doua cladiri au fost cuprinse de flacari intr-un complex de 12 imobile. Oamenii care locuiesc in blocurile din zona rezidentiala spun ca au coborat in disperare 19 etaje pentru a iesi din calea flacarilor. La fata locului au ajuns zeci de autospeciale pentru a stinge flacarile ce se extind cu repeziciune.