Mapamond (28.10.2016)

Un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului pentru Aviaţie Civilă din Myanmar a declarat că o “aeronavă neidentificată” s-a prăbuşit în mare, în largul coastei de vest a ţării, iar autorităţile încearcă să o localizeze, relatează Reuters online. “Singurul lucru pe care îl pot spune sigur în acest moment este că nu este un avion al companiilor noastre aeriene, din ce am verificat până acum”, a declarat un oficialul. Acesta a spus că autorităţile aviatice au fost alertate de către surse regionale despre accidentul care, potrivit unor informaţii neconfirmate deocamdată, a avut loc vineri dimineaţa.

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a promis că nu va mai înjura în timpul discursurilor sale după ce, spune el, ar fi primit instrucțiuni în acest sens de la Dumnezeu, informează presa locală.’Priveam către cer când veneam încoace si o voce mi-a spus ‘dacă nu încetezi, voi doborî acest avion”, a povestit Duterte într-o intervenție în fața presei, la revenirea în Filipine după o vizită oficială de trei zile în Japonia. ‘Și eu am întrebat ‘cine vorbește?’ Evident, era Dumnezeu. Așa că i-am spus lui Dumnezeu că nu voi mai folosi cuvinte urâte și injurii’, a adăugat șeful statului filipinez, ‘O promisiune făcută lui Dumnezeu este o promisiune făcută poporului filipinez’, a insistat el.

Un general american a estimat că aproximativ 900 de combatanţi ai grupării Stat Islamic au fost eliminaţi de când a început ofensiva forţelor irakiene pentru eliberarea oraşului Mosul şi a împrejurimilor, relatează Le Figaro online. Între 12.000 şi 15.000 de persoane au fost până în prezent nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza operaţiunilor militare care vizează recucerirea oraşului Mosul, ultimul bastion al teroriştilor în această ţară, potrivit unor surse.În cea de-a 11-a zi a ofensivei, generalul american a indicat că forţele irakiene au “eliminat probabil între 800 şi 900 de combatanţi Stat Islamic” până în prezent.