Mapamond (28.07.2017)

Un britanic și-a cumpărat mașina viselor sale, un Ferrari 430 Scuderia de culoare neagră, însă a distrus complet mașina la doar o oră după achiziționare, transmite Daily Mail. Șoferul se poate considera însă norocos. În ciuda faptului că mașina a fost total distrusă, acesta a scăpat cu viață ca prin minune. Vitezomanul a rămas doar cu câteva vânătăi în urma accidentului Accidentul a avut loc în Marea Britanie, în apropiere de Yorkshire. Șoferul a pierdut controlul mașinii și a derapat aproximativ 50 de metri înainte să ajungă pe un câmp, unde mașina a fost cuprinsă de flăcări. Mașina a costat 260.000 de lire.

O furtună puternică, de doar 20 de minute,  s-a soldat cu cel puțin 10 răniți. Furtuna violentă a avut loc aseară  în Istanbul, transmite Daily Mail. Traficul rutier și cel aerian au fost afectate . Grindină de mărimea unei mingi de golf a căzut în mai multe zone. Un avion a fost avariat iar alte 15 curse aeriene cu destinația aeroportului Ataturk au fost deviate din cauza furtunii. Peste 230 de copaci au fost smulși din rădăcini de vântul puternic, iar aproape 90 de acoperișuri au fost distruse. Mai multe incendii au avut loc în metropolă, din cauza fulgerelor.

Un australian a traversat întreaga lume, fără să se urce la bordul vreunui avion. Călătoria de aproximativ 80.000 de kilometri a durat trei ani. În această perioadă, Tyral Dalitz a vizitat 50 țări. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, și-a documentat întreaga călătorie pe blogul său, LostAussies.com. a Bărbatul a traversat globul cu mașina, cu vaporul, cu bicicleta sau la pas.Călătoria a costat doar aproximativ 22 de mii de dolari. „Am învățat că sunt persoane drăguțe peste tot. Nu a fost nicio situație în care să întâlnesc pe cineva care să nu vrea să mă ajute”, a mărturisit tânărul.

Redactor: Isabela Boantă