Mapamond (28.04.2016)

Faceti cunostinta cu Egg Bot, robotul care poate incondeia oua. De asemenea, acesta poate fi folosit pentru a desena pe becuri, globuri, mingi de golf sau chiar pahare de vin. EggBot operează prin intermediul Inkscape, un software disponibil pentru Windows, Mac şi Linux. Dispozitivul poate fi controlat şi prin intermediul altor programe care sunt capabile să trimită comenzi printr-un port USB. Cel mai ieftin kit EggBot costă 195 de dolari, iar cel mai scump model atinge suma de 325 dolari, potrivit Go4it.

Un chinez traieste singur, de zece ani, intr-un sat abandonat, in care nu mai locuieste nimeni in afara de el, in provincia Gansu, din China. Acum 10 ani, mama si fratele său au murit, iar barbatul a fost nevoit sa invete sa se descurce singur. Asa ca a ramas singur, cu oile pe care le avea familia si pe care le crestea. Barbatul spune ca, desi se bucura de avantajul de a locui in ce casa isi doreste din sat, spera sa poata pleca, într-o zi, de aici, intr-un loc populat.

O insulă din largul Australiei costă mai puţin decât o vilă în Marea Britanie, scrie The Independent. Cu doar 150.000 de lire sterline puteţi fi proprietarul propriului colţ de paradis, în largul coastei Tasmaniei. Cumpărătorul ar urma să împartă terenul de 1,5 hectare cu alte trei familii, singurele care locuiesc pe insulă.