Mapamond (27.02.2017)

5 români răniti, dintre care unul se zbate intre viata si moarte, dupa ce au fost loviti – in mod deliberat, spun martorii – de un sofer beat in Londra.  Autoritatile britanice incearca sa stabileasca exact circumstantele producerii accidentului. ”Ambasadorul Romaniei la Londra se va deplasa, in cursul zilei de maine, la cele doua unitati spitalicesti pentru a-i vizita pe cetatenii romani. Misiunea diplomatica mentine legatura cu autoritatile locale, unitatile spitalicesti, precum si cu familiile cetatenilor romani implicati, in vederea acordarii de asistenta consulara”, precizeaza Ministerul de Externe.

20 de persoane au fost rănite, dupa ce un car alegoric a intrat in petrecaretii de la carnavalul din Rio de Janeiro. Potrivit primelor informatii, acest accident a avut loc chiar la inceputul principalei parade de samba, cunoscuta drept Sambadromo, iar carul alegoric care a intrat in multime apartine scolii de samba Paraiso do Tuiuti. Initial, autoritatile au oprit parada pentru a permite accesul pompierilor si a paramedicilor in zona, dar organizatorii au decis sa continue Sambadromo. Carul alegoric implict in incident a fost predat politiei din Rio de Janeiro.

Moment terifiant surprins de o drona in Australia. Un rechin a inotat la mai putin de un metru de un surfer.  In prima faza, rechinul parea sa il urmareasca pe al doilea surfer, inainte sa isi indrepte atentia spre barbatul care vaslea in apropriere. Apoi, s-a indreptat catre barbat, care parea ca nu isi da seama de prezenta rechinului. Cand s-a aflat la mai putin de un metru de el, a schimbat brusc directia.