Mapamond (27.01.2017)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un râu, sub privirile îngrozite a mii de spectatori care s-au adunat pentru focuri de artificii din Australia de Vest. Imaginile postate pe rețelele de socializare surprinde aeronava care zboară peste râul Swan, din oraşul australian Perth, ca parte a festivităților celebrate de Ziua Australiei. Aparatul pierde din înălţime şi se prăbuşește în râu. Pilotul de 52 de ani, care potrivit poliţiei era “foarte experimentat”, şi copilotul său indonezian, (30 ani), au murit în accidentul aviatic.

Cel puţin 32 de persoane au fost spitalizate în urma a două caramboluri care au avut loc pe o autostradă din Polonia.Ambele accidente s-au petrecut pe centura care leagă oraşele Łódź şi Piotrków şi s-au produs din cauza ceţii. În total au fost implicate 63 de vehicule, 40 în primul accident, 23 în cel de-al doilea, produs la câţiva kilometri distanţă. Între acestea s-au regăsit 11 camioane şi cinci autobuze. Din fericire insa nu exista nici un deces printre persoanele ranite în urma accidentelor.

Guvernatorul statului american Arkansas, a semnat legea care interzice o procedură comună de avort în al doilea trimestru al sarcinii, aceasta fiind una dintre cele mai restrictive legislații în domeniu din Statele Unite. Actul normativ, care va intra în vigoare în cursul acestui an, interzice dilatarea colului uterin și evacuarea fătului, o practică despre care susținătorii avortului susțin că este cea mai sigură metodă de a pune capăt unei sarcini, dar pe care avocații legislației o califică drept “barbară”, potrivit Agerpres.Activiști anti-avort au afirmat că această lege constituie obiectivul lor cel mai important în actuala sesiune legislativă.