Mapamond (25.12.2016)

Un avion militar rus cu destinația Siria, s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa.Avionul militar care s-a prăbușit transporta 92 de persoane, dintre care peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roșii și directorul lor, care urmau să petreacă Anul Nou împreună cu trupele din Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării. Lista cu pasageri publicată de către minister include 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut pentru turneele sale în străinătate sub denumirea de corurile Armatei Roșii, opt militari, inclusiv directorul Ansamblului, Valeri Hahilov, opt membri ai echipajului, nouă jurnaliști, doi înalți funcționari civili și responsabila unei organizații caritabile, foarte cunoscută în Rusia, Elizaveta Glinka.

Sute de mii de filipinezi şi-au părăsit casele în ziua de Crăciun, înainte ca puternicul taifun Nock-Ten să lovească coasta de est a ţării,. Circa 12.000 de pasageri sunt blocaţi după ce transportul maritim a fost suspendat, iar zeci de zboruri interne spre provinciile estice au fost anulate ca urmare a apropierii taifunului. Acesta  ar putea fi însoţit de vânturi cu viteze de până la 185 de de kilometri pe oră, suflând în rafale cu până la 255 de kilometri pe oră. Autorităţile au avertizat, de asemenea, asupra posibilităţii producerii unor valuri de până la 2,5 metri.

30.000 de oameni au celebrat impreuna Craciunul in capitala Germaniei. Sarbatoarea devenita deja traditie pe stadionul lui Union Berlin a avut o insemnatate speciala anul acesta, evenimentul producandu-se in saptamana in care Berlinul a fost lovit de un atentat terorist.Nemtii si-au dat mana si au strigat in cor “Unire de fier”, intr-o seara cu totul speciala pe stadionul lui Union Berlin.Este deja o traditie ca oamenii sa se stranga in ajunul Craciunului pe stadionul echipei din Liga a II-a germana. Vinul fiert e pentru toata lumea, iar colindele cantate ca in galerie au un farmec de neegalat.