Mapamond (25.01.2017)

Un bărbat înarmat a deschis focul în faţa unui hotel din capitala somaleză, Mogadishu. În acelaşi timp, o maşină-capcană a fost detonată în faţa clădirii, fiind vorba de un dublu atac. Cel puţin şapte persoane, a căror identitate nu a fost precizată încă, şi-au pierdut viaţa, a informat presa, insa politia a declarat că numărul morţilor ar fi de fapt mult mai mare. Atentatul a vizat hotelul Dayah în care, se pare,la momentul respectiv erau cazati  şi membri ai Parlamentului. Gruparea islamistă al-Shabab a revendicat atacul.

Şaizeci şi doi de deţinuţi sunt căutaţi în Brazilia după ce au evadat, în timpul unei revolte,au anunţat autorităţile din această ţară, potrivit Le Figaro. Incidentul a avut loc când un supraveghetor din centrul de detenţie din statul Sao Paulo, destinat deţinuţilor cu regim de semilibertate, a confiscat telefonul mobil al unui deţinut în timpul unei inspecţii de rutină.A urmat o revoltă în semn de protest în timpul căreia deţinuţii au dat foc la acoperişul unei clădiri.Profitând de haos, peste o sută de deţinuţi au evadat din centru.Administraţia penitenciarului a dat asigurări că forţele de ordine i-au prins deja pe 90 din cei 152 de deţinuţi care au fugit.

Bana Alabed o siriancă de 7 ani care trăieşte în Alep s-a făcut cunoscută în lumea-ntreagă când a transmis mesaje pe Twitter din Alepul asediat de jihadişti. Bana i-a trimis o scrisoare deschisă preşedinte al SUA, Donald Trump, înainte de învestirea sa în funcţie . “Trebuie să faci ceva pentru copiii din Siria, pentru că şi ei sunt la fel ca şi copiii tăi şi merită să se bucure de pace, ca şi tine”, i-a scris micuţa noului preşedinte al Statelor Unite.Bana şi familia ei au scăpat din Alep în timpul evacuărilor în masă şi se află acum în Turcia. Mama Banei, a trimis textul scrisorii fiicei ei către Donald Trump,postului de televiziune BBC si spune că fetita i-a scris lui Trump cu câteva zile înainte de ceremonia de investire.