Mapamond (25.01.2016)

Statele Unite incep sa se dezmorteasca dupa furtuna de zapada care a luat vieti, a paralizat traficul si a lasat case si masini sub troiene uriase. Tabloul este insa dramatic, sunt cel putin 29 de morti, potrivit unui nou bilant, citat de AFP. Autoritatile au anuntat ca luni se deschid aeroporturile. Si tot de luni elevii s-au intors la cursuri.

Ninsorile provoacă haos si în Asia: Cel puţin 85 de oameni au murit, iar zeci de mii de persoane sunt blocate pe aeroporturi. Cel puţin 90.300 de persoane au fost afectate în weekend de anularea zborurilor în Coreea de Sud, din cauza vremii nefavorabile, iar peste 10.000 de călători au fost afectaţi de întârzieri semnificative ale zborurilor pe un aeroport din sud-vestul Chinei.

Aproximativ 700 de pasageri ai unui tren Eurostar pe relatia Londra-Paris au fost blocati timp de opt ore in nordul Frantei, dupa ce in locomotiva s-a declansat un incendiu, sustin surse citate de AFP. Problema electrica a dus la o intrerupere a furnizarii de curent electric, ceea ce i-a lasat pe pasageri in intuneric, Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului si din fericire nu a existat niciun ranit.