Mapamond (24.12.2016)

Autorităţile din Angola au anunţat, vineri, sfârşitul epidemiei de febră galbenă, care a făcut peste 400 de morţi în această ţară din sudul Africii. A fost vorba despre cea mai gravă epidemie de febră galbenă din lume, în decursul unei generaţii. De la 23 iunie, Angola nu a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire de febră galbenă.

Republica Moldova are oficial preşedinte. Igor Dodon a depus jurământul. La ceremonia de vineri au fost prezente peste 700 de persoane. Membrii Partidului Comunist, Partidului Popular European și liberal-democrații au boicotat ceremonia. La eveniment, au fost prezenţi deputaţi, miniştri, membri ai Comisiei Electorale Centrale, magistraţii Curţii Constituţionale, dar şi reprezentanţi ai corpului diplomatic. După ce şi-a rostit discursul, în mare parte în limba rusă, noul preşedinte Igor Dodon a depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ceremonia a vut loc pe fundalul mai multor proteste. Mai mulţi tineri unionişti au scandat în faţa Palatului Republicii: “Dodon nu este preşedintele meu!

Zeci de mii de creștini din întreaga lume s-au adunat astăzi în Țara Sfântă pentru a sărbători Crăciunul în Betleem. Mulțimile au început deja să se adune la procesiunea anuală a Patriarhului latin al Ierusalimului din Orașul Vechi, în orașul biblic în care se se crede că s-a născut Iisus. Aproximativ 120.000 de turiști, dintre care jumătate sunt creștini, sunt așteptați să viziteze Țara Sfântă în decembrie, potrivit statisticilor anunțate de Ministerul Turismului din Israel.