Mapamond (24.01.2017)

O explozie puternică a avut loc la un bloc de apartamente din Londra. Peste 60 de echipaje de pompieri au ajuns la fața locului, informează Dailymail.Explozia a avut loc în cartierul Hornchurch, din estul Londrei. Drumurile din zonă au fost închise, după ce mai multe resturi rezultate în urma exploziei s-au împrăștiat pe carosabil.Momentan, nu este cunoscută cauza exploziei, dar polițiștii investighează circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Preşedintele american Donald Trump a declarat oficial ziua învestirii sale în funcţie drept Ziua Naţională a Patriotismului, scrie Washington Post. “Acum, eu, Donald Trump, preşedinte al Statelor Unite ale Americii, prin autoritatea învestită în mine de Constituţie şi de legile Statelor Unite, proclam 20 ianuarie 2017 Ziua Naţională a Devotamentului Patriotic, pentru a consolida legăturile dintre noi cu ţara noastră – şi pentru a înnoi îndatoririle Guvernului faţă de popor”, scrie în ordin. În discursul de învestire rostit noul preşedinte a făcut numeroase referiri la patriotism, ca soluţie pentru a vindeca diviziunile din ţară.

Un grup de producători de lapte europeni au “înzăpezit” cu un strat fin de lapte praf locul din fața clădirii Consiliului european de la Bruxelles, unde avea loc o reuniune a miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană.Cei circa 60 de manifestanți, veniți din țări ca Belgia, Germania, Franța, Olanda sau Lituania la apelul sindicatului European contestă decizia Comisiei europene de a readuce treptat pe piață stocuri de lapte praf care au fost retrase pentru a încerca să stabilizeze prețurile într-un moment de criză de supraproducție.Vicepreședinta sindicatului a subliniat într-un comunicat că pentru mulți producători devine din ce în ce mai mult o chestiune de supraviețuire, aceștia suferind pierderi importante, în condițiile în care prețul laptelui trece de 30 de eurocenți per kilogram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.