Mapamond (23.11.2016)

Extremistul Thomas Mair a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea parlamentarei laburiste Jo Cox, inainte de Brexit. Ucigasul a atacat-o in plina strada, la 16 iunie, pe parlamentara laburista, care facea campanie la biblioteca din localitatea Birstall, Yorkshire pentru ramanerea Marii Britanii in UE. Thomas Mair a refuzat sa-si recunoasca vinovatia in fata juratilor britanici si nu a aratat nicio emotie in momentul citirii verdictului. Laburista Jo Cox a fost impuscata de trei ori si injunghiata in repetate randuri in localitatea Birstall, Yorkshire. Autoritatile l-au arestat imediat dupa incident pe Thomas Mair. Procurorii britanici au stabilit ca suspectul, in varsta de 53 de ani, era un simpatizant al gruparilor de extrema dreapta, precum si al asasinatelor politice.

Alegerile din Statele Unite ale Americii ar fi fost fraudate cu ajutorul hackerilor rusi. Echipa lui Clinton vrea sa ceara un “audit electoral”. 55.000 de voturi ar putea schimba rezultatul alegerilor din Statele Unite, daca se va dovedi ca au fost fraudate. Cel putin, asta sustin analistii politici americani, apropiati de partidul Democrat. Analiza statistica arata ca Hillary Clinton ar fi fost furata de circa 30.000 de voturi, care i se cuveneau, ceea ce a inclinat balanta in favoarea lui Trump in statul Wisconsin, unde diferenta intre candidati a fost de numai 27.000 de sufragii.

Peste 1.000 de persoane au fost evacuate dintr-un centru comercial din Moscova din cauza unui incendiu a cărui sursă nu a fost încă identificată, relatează Russia Today. Traficul în apropiere a fost practic blocat de către pompieri şi vehicule ale serviciilor de urgenţă. În înregistrările video, se poate vedea fumul care iese prin acoperişul clădirii. Aproxiamtiv 60 de persoane au participat la operaţiunile de stingere a incendiului.