Mapamond (23.06.2016)

În mai puțin de 48 de ore, 5600 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări în Sicilia. Potrivit unei senzaționale anchete, la originea acestui dezastru forestier s-ar află Mafia siciliană, care, prin aceste incendii, a descoperit un nou gen de afaceri profitabile. Autoritățile nu și-au crezut ochilor ce au văzut pe imaginile înregistrate de camerele de supraveghere: la marginea pădurii, mafioții leagă de cozile unor pisici cârpe îmbibate cu benzină, cărora le dau foc. Felinele, înnebunite de frică și de durere, o rup la fugă printre copaci. În acest mod, au fost declanșate simultan 800 de incendii. Numeroase case, hoteluri, ferme și rezervații naturale protejate au fost distruse astfel, prin intermediul „pisicilor incendiare”, iar pagubele sunt estimate momentan la 30 de milioane de euro.

Comandantul forţelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a atras atenţia că Rusia ar putea cuceri țările baltice, dacă şi-ar propune acest lucru, pentru că NATO nu le poate apăra în momentul de faţă. “NATO este în prezent incapabilă să apere ţările baltice, în cazul unei invazii a forţelor ruseşti. Este adevărat că Rusia ar putea să cucerească mai repede ţările baltice decât putem noi ajunge pentru a le apăra”, a declarat generalul. În această perioadă, NATO efectuează exerciţiile militare Anaconda-16 în Polonia. La aceste manevre participă 31.000 de soldaţi din 24 de ţări, ele luptându-se cu un agresor imaginar denumit “Uniunea Roşiilor”, care ar ataca ţările baltice şi nordul Poloniei.

Miniștrii israelieni au declarat că intenționează să promoveze o lege care interzice utilizarea rețelei de socializare Facebook pentru promovarea actelor teroriste. Ministrul justiției și cel pentru securitate internă au indicat într-un comunicat comun că s-au întâlnit cu responsabili ai Facebook, pe care i-au informat cu privire la intențiile lor. Potrivit celor doi miniștri, această legislație urmărește să scoată în afara legii difuzarea de “conținut inadecvat”, așa cum sunt mesajele de “încurajare a atacurilor teroriste, insulta la adresa responsabililor publici și calomniile”. Israelul a dat asigurări că internetul a jucat un rol cheie în incitarea la violență împotriva israelienilor de către palestinieni, începând din octombrie anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.