Mapamond (23.02.2017)

O explozie devastatoare a avut loc într-o zonă comercială dintr-un oraş din Pakistan. Guvernatorul statului spune că explozia a fost de natură teroristă. Bilanţul provizoriu al exploziei este de şapte morţi şi 17 răniţi, însă numărul victimelor ar putea fi mai mare, dat fiind că deflagraţia a avut loc într-o zonă intens circulată. Poliţia spune că teroriştii au detonat aproximativ 20 kg de explozibili, deflagraţia fiind de dimensiuni uriaşe.Explozia a avut loc la mai puţin de 24 de ore după un triplu atentat în districtul Pakhtunkhwa, care s-a soldat cu opt morţi şi aproape 20 de răniţi.

O bombă artizanală a explodat în faţa casei unui agent de poliţie din Irlanda de Nord, însă incidentul nu s-a soldat cu victime si evidenţiază ameninţările din ce în ce mai mari reprezentate de facţiunile desprinse din Armata Republicană Irlandeză, relatează BBC News online. Bomba, amplasată sub un vehicul, a explodat în timp ce echipele pirotehnice militare încercau să o dezamorseze. “Atacul a fost orchestrat de disidenţi republicani violenţi”, a transmis Poliţia nord-irlandeză.Dispozitivul exploziv avea rolul de a produce victime, vizând casa unui coleg”,a declarat un oficial din cadrul Poliţiei care au refuzat sa mai dea informatii referitoare la acest caz.

Armata rusă a creat un departament pentru securitate cibernetică şi va primi în anul 2017 armament nou, inclusiv zeci de rachete balistice, sute de tancuri şi zeci de nave militare, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. “A fost constituit un departament pentru operaţiuni informaţionale care va fi un instrument mult mai eficient decât toate cele utilizate în scopuri propagandistice”, a declarat acesta citat de site-ul agenţiei Tass.”Propaganda trebuie să fie inteligentă, competentă şi eficientă”, a subliniat Şoigu explicand că noul departament va contracara atacuri cibernetice, fără a lansa acţiuni ofensive.