Mapamond (23.02.2016)

O persoana a murit si alte cateva au fost ranite dupa ce un tren de pasageri a deraiat in plin camp, in estul Olandei, relateaza Reuters. Trenul de pasageri a lovit o platforma hidraulica mobila, ceea ce a provocat deraierea mai multor vagoane. Numarul exact al persoanelor ranite nu se cunoaste deocamdata.

Poliţia greacă a început să evacueze, marţi, imigranţii de la frontiera cu Macedonia, unde aceștia au rămas blocaţi din cauza restricţiilor impuse de autorităţile macedonene. Imigranţii s-au aşezat pe liniile de cale ferată din punctul vamal Idomeni, în încercarea de a pătrunde în Macedonia. La punctul de frontieră Idomeni, se află aproximativ 1.200 de imigranţi, majoritatea cetăţeni afgani sau persoane care nu au toate documentele necesare valabile asupra lor pentru a călători.

10 milioane de locuitori din Delhi au ramas fara apa de vineri din cauza protestelor. Oamenii, care cer conditii mai bune de munca si mai multe locuri in scoli, au pus stapanire pe canalul Munak, principala sursa de apa a orasului. 16 oameni au murit si alte cateva sute au fost raniti in cele trei zile de proteste, iar scolile au fost inchise din cauza lipsei de apa.