Mapamond (22.11.2016)

Alerta de tsunami in Japonia in urma unui cutremur puternic de 7,4 grade. Un val cu înălţimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat în localitatea Soma. Regiunea afectată este cea în care în anul 2011 s-a produs un cutremur de 9,1 grade urmat de valuri tsunami devastatoare, calamităţi soldate cu 15.900 de morţi. Agentia Meteorologica din Japonia sustine ca, In ciuda diferentelor dintre acest cutremur si cel devastator din 2011, produs in aceeasi zona, seismul de marti este o replica a acestuia. In cursul zilei de astazi, Japonia a anulat alerta de tsunami care a fost emisă după producerea cutremurului.

Peste 10.000 de locuinte din New York au ramas fara curent, cateva scoli au fost inchise, iar un autobuz s-a rasturnat din cauza zapezii care a acoperit asfaltul. In urma accidentului, 8 studenti au fost raniti. In unele zone, stratul de omat a trecut de o jumatate de metru, iar meteorologii anunta vreme rea in continuare. In plus, mai multe drumuri au fost inchise.

Presa britanica scrie ca Familii sărace din România, printre care se numără chiar și copii de șase ani, sunt tratate ca “sclavi” și plătite cu 22 de penny (puțin peste 1 leu) pe oră pentru a asambla jucăriile din interiorul ouălor de ciocolată Kinder, conform Daily Mail și The Sun. Aceste familii sărace lucrează 13 ore pe zi în casele lor pentru a asambla cu grijă micile ornamente din plastic. Pentru 1.000 de ouă asamblate, familia este plătită cu 20 de lei, echivalentul a doar 3,77 lire sterline, notează Daily Mail.  Produsele — fabricate pentru gigantul de cofetărie-patiserie Ferrero — sunt apoi transportate la o fabrica din Carei, în nord-vestul României, și vândute pentru 80 de penny (aproape 5 lei).  Ferrero afirmă într-un comunicat că a interzis folosirea copiilor în fabrici și a garantat muncitorilor salariul minim.