Mapamond (22.06.2017)

Noua pălărie a reginei Elisabeta a II-a a stârnit un adevărat val de controverse.  În timpul discursului din parlament de miercuri, regina Angliei a purtat o pălărie albastră cu flori galbene, ce seamănă izbitor cu steagul Uniunii Europene. În aceste condiții, ținuta vestimentară a reginei poate fi considerată  o afirmație a convingerilor personale în ceea ce privește Brexit-ul. Nu au existat comentarii oficiale de la Palatul Buckingham în legătură cu acest subiect.

Kim Jong Un, unul dintre cei mai misterioși lideri ai lumii, trăiește în lux în timp ce cetățenii de rând ai Coreei de Nord sunt avertizați că va urma o posibilă perioadă de foamete și  probleme economice majore. Coreea de Nord a fost acuzată de crime precum vânzarea de arme, traficul de droguri și traficul cu animale pe cale de dispariție, operațiuni ce i-ar aduce milioane de dolari liderului nord-coreean, relatează  CNN.

Nouă succesiune la tron în Arabia Saudită. Mohammed bin Salman, în vârstă de 31 de ani a fost numit prinț. Lipsa de experiență a tânărului, motiv de îngrijorare în ceea ce privește relațiile dintre Statele Unite și Orientul Mijlociu. Tensiunile politice se pot amplifica de asemenea în relațiile Arabiei Saudite cu Quatar, Yemen și Iran având în vedere situația deja instabilă.