Mapamond (22.04.2017)

Cel puţin 20 de elevi au murit după ce microbuzul în care se aflau a lovit un camion, vineri după-amiază, în Africa de Sud. Un microbuz care transporta elevi a lovit cu viteză un camion şi a explodat în urma impactului, au transmis serviciile de intervenţie.”Putem confirma moartea a 20 de copii”, a declarat Russel Meiring, purtătorul de cuvânt al Serviciului de urgenţă sud-african ER24.

Regina Elisabeta a II-a a implinit, vineri, 91 de ani. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a sarbatorit evenimentul cu discretie, la castelul Windsor. La Londra, însa, regina a fost sarbatorita cu salve de tun, trase din Hyde Park si la Turnul Londrei. Cu trecerea anilor, suverana a doborât, rand pe rand, cateva “recorduri”. In septembrie 2015, a devenit suveranul britanic cu cea mai lunga domnie, depasind-o pe cea a reginei Victoria. Ziua Reginei va fi sarbatorita oficial in iunie, cand vremea este mai buna si le permite supusilor sa participe, fara emotii, la ceremonii in aer liber.

Ghepardul, cel mai rapid animal din lume, pe cale de disparitie. Expertii isi fac griji ca in salbaticie ar mai fi ramas doar 7.500 de exemplare. Unul dintre motivele pentru care aceste animale dispar ar fi ca oamenii au redus dramatic zonele in care gheparzii traiesc.In ultimii zece ani, numai in Africa ar fi disparut cel putin 5.000 de animale. Intre timp, insa, centrele pentru animale din intreaga lume lupta sa creasca pui de gheparzi si sa observe comportamentul lor de hranire, astfel incat sa ajute la înmultirea lor în captivitate.