Mapamond (22.01.2016)

Unul dintre cei mai cautati criminali din Europa a fost gasit intr-un restaurant din Londra.Barbatul de origine poloneza, Piotr Kupiec, in varsta de 28 de ani, era cautat de autoritati pentru crima si jaf. Acesta a fost prins intr-un restaurant Subway din Londra, unde lucra, dar care se afla pe aceeasi strada cu sediul central al politiei. Un purtator de cuvant al politiei a spus ca barbatul a fost arestat cu un mandat in numele Interpolului si nu a fost nevoie de o interventie în forta pentru a-l captura. Kupiec a fost fugar aproape opt ani, din 2008, cand a fost emis un mandat de arestare pe numele lui.

Un baietel de numai 11 ani din Madrid, s-a sinucis din cauza problemelor pe care le avea la scoala. Intr-un gest disperat, partintii au facut publica scrisoarea lui de adio pentru a convinge autoritatile sa investigheze cazul. In trecut, copilul s-a tot plans parintilor ca este batut si agresat la scoala. Tati, mami… sper ca intr-o buna zi sa ma puteti uri mai putin. Nu suport sa mai merg la scoala si asta e singura cale prin care pot evita acest lucru”, a scris copilul in biletul de adio.

Cinci copii au fost răniți în explozia unui dispozitiv artizanal care a avut loc vineri în curtea unei școli în Diyarbakir, cel mai mare oraș din regiunea de sud-est a Turciei, unde trăiește o populație majoritar kurdă și care se confruntă de luni de zile cu violențe între forțele de securitate și militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Un fost polițist din statul american Oklahoma a fost condamnat la 263 de ani de închisoare pentru că a violat și a abuzat sexual mai multe femei de culoare în timpul exercitării funcției sale. Daniel Holtzclaw, fost polițist în Oklahoma City, a fost găsit vinovat de 18 capete de acuzare din totalul de 36, îndeosebi pentru viol și sodomie, potrivit documentelor consultate pe site-ul de informații judiciare din Oklahoma.”Așa este. Nu e o surpriză”, a comentat avocatul său, Scott Adams, pentru reprezentanții media, la ieșirea sa de la tribunal.