Mapamond (21.07.2017)

Poliția a confirmat decesul lui Chester Bennington, solistul celebrei trupe rock Linkin Park.  Artistul, care suferea de depresie, s-a spânzurat și a fost găsit ieri în locuința sa din Los Angeles. Pe parcursul anilor, Chester s-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri, după ce în copilărie a fost abuzat sexual de tatăl său. ”Nu e de mirare că am devenit dependent de droguri”, a declarat cântărețul, într-un interviu pentru The Guardian.  Linkin Park a depășit  pragul de 1 miliard de vizualizări pe site-ul YouTube, acesta reprezentând un record pentru o trupă rock, scrie Libertatea.  Noul videoclip al trupei, Talking to myself, a fost lansat chiar  în dimineața când Chester s-a sinucis și are deja peste 5 milioane de vizualizări.

Un cutremur cu magnitudinea 6,7 a avut loc în această dimineață pe coasta Mării Egee, afectând mai multe orașe din Grecia și Turcia, relatează agenția Reuters.Autoritățile locale au declarat că 100 de persoane au fost rănite pe insula Kos, o destinașie turistică populară în Grecia. În orașul Bodrun din Turcia, aproximativ 70 de persoane au fost transportate la spital prezentând răni în urma cutremurului. Oamenii din zonele afectate au fost sfătuiți să nu intre în clădirile avariate și să nu se apropie de plaje, unde se pot forma valuri puternice, căci  sunt așteptate mai multe replici, informează  Libertatea.

Animalele dintr-o grădină zoologică din Argentina, lăsate să moară de foame, au fost salvate după doi ani. Grădina zoologică fusese închisă și abandonată și nimeni nu s-a mai ocupat de animale. Mai mulți oameni au intervenit pentru salvarea lor, iar după doi ani de reabilitări, au reușit să le pună pe picioare. Animalele au primit o nouă șansă la viață. Acestea sunt acum sănătoase și se află în libertate, relatează Libertatea.