Mapamond (21.07.2016)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în Rusia la începutul lunii august, au anunţat autorităţile de la Kremlin.”Putin şi Erdogan au convenit să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august. A declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Locul şi data urmează să fie anunţate”, a adăugat el.Duminică, Putin a discutat la telefon cu  Erdogan, urându-i acestuia din urmă o revenire rapidă la stabilitate după tentativa de lovitură de stat din Turcia şi cerându-i să garanteze siguranţa cetăţenilor ruşi.

Un francez a fost ARESTAT după ce şi-a deschis o mică “afacere” prin care VINDEA obiectele găsite după ATENTATUL de la Nisa. Bărbatul a postat un anunţ online şi a publicat trei fotografii cu un inel, o pereche de ochelari şi un drapel. Autorităţile l-au identificat imediat pe autor, deoarece el mai fusese condamnat pentru deţinere de stupefiante, iar în anunt era ataşat şi un număr de telefon.Barbatul promitea posibililor cumpărători poze la cerere şi asigura că mai are încă 20 de alte obiecte. Titlul anunţului era “Obiecte de la masacrul din 14 iulie, preţ negociabil”.

Doi piloţi ai unui avion de pasageri au fost arestaţi şi deferiţi justiţiei, în Marea Britanie, pentru că erau în stare de ebrietate cu câteva minute înaintea decolării, informează presa de la Dublin. Comandantul şi copilotul unui avion care urma să zboare de la Glasgow spre Toronto,au fost opriţi să decoleze după ce alţi membri ai echipajului au semnalat că aceştia se comportau ciudat. Teste efectuate de autorităţile aeroportuare au relevat că ar fi consumat alcool, astfel că au fost plasaţi în arest preventiv. Zborul a fost amânat. La bordul avionului erau 345 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.