Mapamond (21.05.2017)

O femeie din Germania a fost ucisă și o finlandeză este dată dispărută după un atac armat care a vizat locuința în care acestea se aflau, comis sâmbătă seara în Kabul , a anunțat Ministerul de Interne afgan relatează AFP. Potrivit media locale, cele două femei lucrau pentru un ONG internațional la Kabul. Casa în care acestea locuiau, în vestul capitalei afgane, a fost atacată de bărbați înarmați care au ucis și una dintre gărzi.

Peste 200.000 de persoane au ieşit pe străzile din Venezuela în noaptea de sâmbătă spre duminică. In cea de-a 50-a zi de proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, cel puţin 46 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor cu forţele de ordine, notează site-ul The Associated Press. Protestatarii au aruncat cu pietre şi cocktailuri. Ca şi în cazul multora dintre marşurile anterioare, poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra manifestantilor. Pe măsură ce protestele au devenit violente, a fost raportat un număr tot mai mare de răni prin împuşcare. Procurorii federali au anunţat că investighează rolul poliţiei şi armatei în incidente.

Imagini inedite cu președintele statului american Donald Trump. Aflat într-o vizită oficială în Arabia Saudită, președintele de la Casa Albă a fost protagonistul unui moment inedit, sâmbătă, cînd liderul american a  dansat , la ardah, dans ceremonial cu sabia, alături de oficialităţile saudite. Sâmbătă, SUA au semnat tranzacţii comerciale de 350 de miliarde de dolari cu Arabia Saudită, acord care include cel mai mare acord de arme din istoria Statelor Unite. Secretarul de stat Rex Tillerson a punctat că tranzacţia are drept scop să contracareze influenţa “dăunătoare” a Iranului, rivalul Arabiei Saudite. Surse politice se așteaptă ca  Trump să încerce să obţină sprijinul pentru lupta SUA împotriva militanţilor organizaţiei Stat Islamic, transmite BBC.