Mapamond (21.03.2017)

Jihadiștii și rebelii au lansat,  în zori, un nou asalt în estul Damascului, cu două zile după un prim atac respins de trupele regimului Bashar al-Assad, anunță organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Directorul organizatiei a precizat că forțele aeriene ale regimului de la Damasc bombardau pozițiile rebelilor, în timp ce insurgenții lansau rachete asupra cartierelor din apropierea  centrului capitalei siriene. Agenția oficială Sana raportează 12 răniți în tiruri cu rachete.

Motorul de rachetă testat de Coreea de Nord la sfârșitul săptămânii trecute pare a fi destinat lansării de sateliți, mai degrabă decât unei rachete balistice intercontinentale, a afirmat un expert american în domeniul aerospațial, citat de Reuters. Opinia lui a fost inclusă într-un raport dedicat analizelor asupra Coreei de Nord.”Cu patru motoare de ghidare și un singur nucleu, motorul este probabil destinat utilizării independente, nu în grupuri. Dintre proiectele de rachete nord-coreene pe care le cunoaștem în prezent, acest motor s-ar potrivi cel mai bine ca a doua treaptă a unui nou vehicul pentru lansarea sateliților, cunoscut provizoriu, susține expertul.

Poliția greacă a interceptat  opt colete suspecte la un centru poștal de sortare din centrul Atenei, informează Reuters. Jurnaliștii au primit un mesaj text din partea poliției, care precizează că destinatarii erau persoane din mai multe țări europene, a căror identitate nu a fost dezvăluită.Săptămâna trecută, două colete cu explozivi destinate sediului din Paris al Fondului Monetar Internațional și Ministerului german de Finanțe au trecut nedepistate la control în Grecia, reamintește agenția. O asistentă administrativă a FMI a fost rănită ușor de explozia primului colet, iar cel de-al doilea, adresat ministrului a fost interceptat de poliția germană.