Mapamond (21.02.2017)

Un mic avion cu cinci persoane la bord s-a prăbușit, marți, aparatul lovind un centru comercial din apropiere de Melbourne, în sudul Australiei, au anunțat autoritățile, fără a putea să furnizeze imediat un bilanț. Este vorba de un accident foarte, foarte tragic”, a declarat presei un ministru al poliției statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne. Imaginile difuzate în direct de televiziuni arătau flăcări și importante daune produse centrului comercial și imobilelor vecine. O coloană de fum negru s-a ridicat de la locul accidentului.Cauza accidentului nu a fost încă determinată. Șeful poliției statului Victoria a declarat că principala ipoteză a anchetatorilor era “o pană de motor”.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, după ce indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul, de pe o motocicletă, asupra unei cafenele din oraşul turc Istanbul. Atacul s-a petrecut în districtul Faith din Turcia, autorităţile de salvare ajungând imediat la faţa locului. Autorii atacului au reuşit să fugă, fiind căutaţi activ de autorităţile turce. Paramedicii au sosit pentru a acorda îngrijiri medicale răniţilor. Pentru moment, nu este clar dacă este vorba de un incident cu caracter terorist sau de o reglare de conturi.

Trei români închişi pentru furt au evadat luni seară, dintr-o închisoare din Italia. Deţinuţii au tăiat gratiile de la celula lor şi au coborât de la etaj pe exterior, pe frânghii făcute din cearceafuri. Gardienii au observat că cei trei bărbaţi lipsesc în momentul în care au făcut inspecţia de seară. Aceştia au dat imediat alarma. Poliţiştii italieni îi caută acum pe cei trei bărbaţi şi se ia în calcul varianta ca deţinuţii să fi avut complici şi să fi fost aşteptati la poarta închisoarii. Cei trei bărbaţi ai fost închişi după ce au dat mai multe spargeri în Italia şi ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în anul 2018.