Mapamond (21.01.2017)

Cel puţin 16 oameni au murit, iar circa 40 au fost răniţi.Un autocar care transporta elevi unguri a lovit puternic pilonul unui pod şi a luat foc în nordul Italiei, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Potrivit primelor informaţii, în urma impactului violent, o parte dintre cei aflaţi în vehicul au fost aruncaţi afară, în timp ce alţii au rămas blocat în autocarul care a luat foc. Majoritatea celor aflaţi la bord aveau între 14 şi 18 ani şi se întorceau din Franţa spre Ungaria, via Italia, atunci când a avut loc accidentul, în apropiere de oraşul Verona.

Traficantul de droguri Joaquin ‘El Chapo’ Guzman a apărut vineri în fața unui tribunal din New York, după extrădarea sa surpriză din Mexic, și a pledat nevinovat la acuzațiile potrivit cărora ar fi condus cea mai mare organizație de trafic de droguri din lume, de-a lungul câtorva decenii. Pe numele lui “El Chapo” au fost formulate 17 capete de acuzare, printre care trafic de droguri, criminalitate organizată și spălare de bani. Procurorii americani au peste 40 de martori gata să depună mărturie împotriva lui. Acesta riscă cel puțin o condamnare la închisoare pe viață, potrivit unor surse din interiorul anchetei.

Donald Trump a devenit cel mai puternic om al planetei. Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi a ţinut primul discurs. Ceremonia formală de instalare a preşedintelui şi vicepreşedintelui Statelor Unite a avut loc la sediul Congresului american.Preşedintele ales  şi soţia sa, Melania, au fost primiţi, vineri, la Casa Albă de soţii Barack şi Michelle Obama, înaintea ceremoniei de predare a puterii.”Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc”, a spus Trump.