Mapamond (21.01.2016)

Al treilea cel mai mare oras sirian e o ruina. Imaginile surprinse de postul Russia Today cu o drona in Homs dau o noua dimensiune dezastrului cauzat de razboiul civil sirian. Homs pare acum un oras desprins din filmele cu teme apocaliptice.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a avut loc în partea centrală a Chinei. Potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă, nu s-au raportat victime sau pagube imediat după seism, care a avut loc la o adâncime de zece kilometri. Conform unor martori, numeroşi oameni, care au ieşit din locuinţe speriaţi de cutremur, s-au adapostit în automobile, în pofida unor temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

Papa Francisc oferă găzduire unei românce fără adăpost care a născut pe stradă, la Vatican. Femeia a fost ajutată să nască de agenţi de poliţie, până la venirea unei ambulanţe care a transportat-o la spital. Românca a dat naştere unei fetiţe sănătoase, cu greutatea de 2,9 kilograme. “Înainte de a veni aici, am fost în Franţa şi în Spania, de unde am plecat acum patru luni, pe jos. Mai avem un copil, născut în Spania, dar care acum este în România”, a explicat concubinul romancei.