Mapamond (20.11.2016)

Cel puţin 96 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în India, după ce un tren de pasageri a deraiat duminică. Pasiprezece vagoane ale trenului care circula între oraşul Patna şi Indore au sărit de pe şine în Pukhrayan.Echipele de salvare caută supravieţuitori blocaţi în trei vagoane puternic avariate, în care, la momentul accidentului, s-ar fi putut afla până la 150 de persoane.Cauza tragediei, care s-a produs când majoritatea pasagerilor dormeau, nu este cunoscută încă.Cel mai grav accident pe o linie feroviară indiană s-a produs în 1981, când s-au înregistrat 800 de morți după ce un tren a căzut într-un râu.

Cel puțin șapte copii au fost uciși duminică în urma tirurilor lansate de rebeli asupra cartierelor controlate de forțele proguvernamentale în vestul Alep, oraș din nordul Siriei, potrivit mass-media oficiale, citate de agențiile internaționale de presă. Televiziunea de stat a raportat moartea a zece persoane, dar agenția oficială de știri a precizat ulterior că bilanțul total este de opt morți, șapte copii și o femeie. După o pauză de o lună, această nouă campanie de bombardamente este un semn că regimul de la Damasc este hotărât să recucerească sectorul controlat de rebeli din 2012

Zeci de mii de persoane, printre care mulți profesori veniți din întreaga Polonie, au manifestat sâmbătă la Varșovia împotriva unei ample reforme a sistemului de învățământ pregătite de guvernul conservator. Reuniți în piața Pilsudski din centrul Varșoviei, demonstranții au scandat ‘Nu haosului din școli!’, după discursuri ale profesorilor, părinților de elevi și deputaților din opoziție participanți la aceste proteste. Proiectul de reformă vizează înlocuirea sistemului actual de educație — cu trei niveluri (școală primară, colegiu și liceu) — cu un sistem cu două niveluri, ceea ce va implica dispariția colegiilor. Ministrul educației polonez, este acuzat că reforma a fost elaborată superficial și că aceasta va duce la un adevărat haos în sistemul de învățământ din Polonia.