Mapamond (20.05.2016)

Fuselajul avionului EgyptAir, prăbuşit în Marea Mediterană, a fost descoperit la 290 de kilometri, travers de orașul egiptean Alexandria. Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei egiptene, avioane şi vase ale forţelor egiptene au descoperit bunuri ale pasagerilor. Operaţiunea continuă în zonă pentru a recupera cutia neagră a aeronavei. Avionul de pasageri egiptean, prăbuşit joi în Marea Mediterană, probabil a avut o bombă la bord, au susţinut surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane, citate de postul CNN.

Un nou record de caldura a fost inregistrat in India, cu 51°C intr-un oras din nordul tarii, a anuntat serviciul meteo din aceasta tara, citat de AFP. Recordul anterior dateaza din 1956, atunci cand termometrele au indicat o temperatura de 50,6 °C. Serviciul meteorologic a emis o alerta din cauza “valului puternic de caldura”, care va continua sa afecteze nordul si vestul Indiei in timpul weekendului.

Un bărbat a fost arestat după ce a escaladat gardul Palatului Buckingham, reședința Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Poliția a afirmat că bărbatul, care nu era înarmat, a fost arestat în curtea palatului sub acuzația că a intrat fără permisiune pe o proprietate privată. El a fost reținut la șapte minute după declanșarea unei alarme.