Mapamond (20.04.2016)

O balerina de 17 ani, din Cluj Napoca, a murit in Marea Britanie, din cauza unui cheag de sange care ar fi fost provocat de pilulele contraceptionale. Maria Santa, care castigase o bursa la o renumita scoala de balet din Manchestera fost internata la Spitalul Regal Salford, unde a murit dupa doua zile. Medicii spun ca, cel mai probabil, a murit din cauza pilulelor pe care le lua, un produs care ar fi provocat mai multe decese in ultimii ani.

Donald Trump și Hillary Clinton au câștigat alegerile primare din New York. În tabăra republicană, Donald Trump a câștigat cu 59,8% din voturi, iar in rândul democraților, Hillary Clinton a câștigat cu 57,3%. Donald Trump, care în ultimele săptămâni și-a reorganizat echipa de campanie, s-a bucurat în mod special de victoria în aceste alegeri primare în statul și orașul său natal.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs i în largul coastei Ecuadorului. Reamintim ca in urma cu cateva zile Ecuadorul a fost lovit de un alt cutremur major de 7,8 grade, soldat cu „480 de morți și aproximativ 2.560 de răniți”, conform ultimului bilanț comunicat marți de autorități.