Mapamond (20.02.2017)

Cel puțin 30 de persoane au murit și aproximativ 20.000 de vite au pierit în urma furtunii de zăpadă care s-a abătut asupra Afganistanului, unde ninsorile abundente au provocat 200 de morți de la începutul acestei luni. Guvernatorul provinciei a precizat că unele victime au murit îngropate de avalanșe, în timp ce altele din cauza temperaturilor foarte scăzute ce au însoțit ninsorile abundente. Iar bilanțul răniților ar putea crește.”Aproximativ 30 de ciobani și circa 7.000 de animale sunt date dispărute”, a spus guvernatorul, care a precizat că autoritățile nu au putut lua legătura cu mai multe sate din această zonă calamitată.

Forţele guvernamentale siriene au lansat, rachete asupra unei zone controlate de rebeli de la periferia Damascului, ca răspuns la un atac care a început cu o zi înainte şi, în urma căruia, au murit până la 16 persoane, au anunţat un cadru medical şi o organizaţie, citaţi de Reuters. Cadrul medical şi Observatorul sirian pentru Drepturile Omului au atras atenţia că acesta este cel mai mare atac din ultimii doi ani.Cel puţin trei obuze au lovit regiuni controlate de Guvern, în apropiere de centrul Damascului însă nu au fost raportate victime, a anunţat presa afiliată grupării Hezbolah.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.4 grade pe Richter s-a înregistrat în nordul statului sud-american Chile. Seismul a fost resimțit în trei regiuni. Seismul de intensitate moderată a avut loc în regiunile din jurlul orasului Tarapaca, a precizat Oficiul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din Chile Nu mai puțin de 19 replici au fost înregistrate în urma acestei mișcări tectonice. Până acum, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.Chile este o țară cu o activitate seismică foarte bogată. Peste 40.000 de oameni au murit ca urmare a cutremurelor produse în acest stat în ultimii ani.