Mapamond (20.01.2016)

Atac armat la o universitate din Pakistan: cel putin 30 de morti si 60 de raniti. Toti cei patru teroristi care au deschis focul asupra profesorilor si studentilor au fost ucisi de armata pakistaneza. Teroristii s-au folosit de faptul ca era ceata pentru a porni atacul si au impuscat zeci de persoane.

Bulgaria se confruntă, în continuare, cu ninsori şi rafale de vânt puternice, cele mai multe regiuni din nord-estul ţării fiind paralizate din cauza condiţiilor meteorologice extreme, după două zile de ninsori abundente în weekend. Cea mai mare problemă o constituie tot rafalele de vânt puternice care viscolesc zăpada înapoi pe drumuri, după ce au fost curăţate, ceea ce solicită utlizarea unor maşini de dezăpezile speciale care să arunce zăpada acumulată mai departe de carosabil. Iar temperaturile care ar putea ajunge până la -25 de grade în cursul acestei săptămâni nu fac decât să complice situaţia deja gravă.

Credinciosii ortodocsi din Rusia au sarbatorit Boboteaza, pe stil vechi. Cei mai curajosi dintre ei s-au scufundat  in apa rece ca gheata. In traditia rusa, scufundarea in apa sfintita in prealabil de preoti alunga pacatele, purifica sufletul si si tine bolile la distanta. Numai la Moscova au fost amenajate peste 50 de locuri pentru astfel de imbaieri ritualice.