Mapamond (19.07.2016)

Atac comis într-un tren din Germania: 4 persoane au fost rănite iar alte 14 sunt în stare de şoc.Autorul, un cetăţean afgan în vârstă de 17 ani, a folosit un cuţit şi un topor. Tânărul a încercat să fugă de forţele de ordine dar a fost împuşcat mortal de poliţie, informează autoritatile germane.

Un cutremur de 5,2 grade pe Ritcher s-a produs în prefectura niponă Chiba, în estul capitalei Tokyo, fără ca Agenția de Meteorologie a Japoniei să emită alertă de tsunami sau să informeze despre posibile pagube în regiune. Cutremurul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri adâncime si a fost resimțit mai ales în zonele de sud și de nord-est, unde a atins gradul 4 pe scara japoneză al cărei grad maxim este de 7. Cutremurul s-a simțit și în zona metropolitană Tokyo și în prefectura Kanagawa.

În primul ei discurs pe care l-a adresat naţiunii, Melania Trump pare să se fi inspirat din sperech-ul lui Michelle Obama de la Convenţia Naţională Democrată din 2008. Pasajele plagiate s-au axat pe importanţa perseverenţei şi onestităţii. Presa a încercat să obţină o reacţie de la echipa de campanie a lui Donald Trump, însă niciun purtător de cuvânt nu a răspuns la întrebări. În plus, un reprezentant al partidului a declarat că nimeni din comitet nu va comenta pe această temă.