Mapamond (19.04.2017)

Coreea de Nord a difuzat la finalul unui spectacol un clip in care distruge un oras din SUA cu o racheta nucleara. Imagini transmise de televiziunea de stat au aratat fragmente din spectacol, precum si publicul aplaudand frenetic la final, in timp liderul actual, Kim Jong-un, zambea, relateaza Reuters. Cantecele interpretate de un cor au fost urmate de secvente cu un test cu racheta din luna februarie. Inregistrarea a fost editata, pentru a parea ca a fost vorba de mai multe rachete care au zburat peste oceanul Pacific si au lovit SUA, distrugandu-le. Coreea de Nord ameninta in mod regulat Statele Unite, pe fondul tensiunilor sporite din Peninsula Coreea.

Un autobuz plin s-a prabusit intr-o prapastie adanca din regiunea muntilor  Himalaya. Autoritatile indiene au anuntat 44 de decese. India este cunoscuta pentru masuri de siguranta care lasa de dorit, atat in transporturile rutiere, cat si in cele feroviare.

La trei ani, un baietel din Statele Unite comunica prin pictura. A fost diagnosticat cu diabet de tip 1, iar boala i-a afectat vorbirea. In lipsa cuvintelor, a inceput sa picteze folosind culorile si pensulele mamei lui, pe care le-a gasit prin casa. Mama a hotarat sa posteze picturile baietelului pe o retea de socializare. Dupa ce a vazut ca multi doresc sa le cumpere, le-a pus pe un site specializat, unde cele mai reusite lucrari se vand cu cateva mii de dolari.