Mapamond (19.04.2016)

Un american a ajuns la inchisoare dupa ce a facut o cerere in casatorie inedita. Bărbatul a escaladat partea sudică a vârfului stâncii Morro Rock din statul California  care are o înălţime de aproximativ 177 de metri  pentru a face cererea in casatoriei cu ajutorul aplicatiei Facetime a telefonului sau. Dupa ce a ramas blocat pe stanca un martor a sunat la numărul de urgenţă 911 si ulterior un elicopter l-a salvat. Americanul trebuie acum sa plateasca o suma de cateva mii de dolari si de asemenea a fost chemat in instanta pentru ca escaladarea Morro Rock este considerată mult prea periculoasă şi prin urmare a fost interzisă. De asemenea barbatul a fost arestat, fiind suspectat că se afla sub influenţa drogurilor şi pentru că avea în posesie amfetamină, a informat canalul de televiziune KFSN.

O femeie cu un bebelus in brate a reusit sa puna pe fuga un hot inarmat. Totul s-a petrecut intr-un restaurant din Franta. Femeia, patroana restaurantului, avea copilul in brate in momentul in care un barbat cu o geaca de piele neagra, o cagula si un pistol intra pe usa. Detinatoarea localului nu s-a temut sa ii ia arma din mana hotului si sa-l loveasca de cateva ori cu o geanta peste umar. Hotul a reusit sa scape din mainile femeii agitate, insa a plecat si fara rucsac si fara pistol. Acum politistii din zona incearca sa ii dea de urma.

Un pom minune poate face 40 de fructe diferite. Cand vine primavara, copacul înfloreşte în culori diferite, iar din iulie acesta da roade. Nu mai puţin de 40 de soiuri de fructe, printre care prune, piersici, nectarine, cirese şi alune pot fi culese de pe crengile lui. Umitorul copac a fost creat de un profesor american care  a ales câteva sortimente de pomi fructiferi şi a realizat iniţial un hibrid cu doar câteva soiuri. Apoi, când pomul avea deja 2 ani, au fost adăugate crengi de la alţi pomi diferiţi.