Mapamond (19.03.2017)

Trei imigranţi români au murit după ce au căzut cu maşina într-un râu, într-un accident produs în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la periferia oraşului italian Pisa. Un vehicul, cel mai probabil marca BMW, a rupt balustrada unui pod şi a căzut în Râul Serchio, în localitatea italiană San Giuliano Terme. Autorităţile cred că accidentul a avut loc în cursul nopţii, dar urmele au fost depistate abia duminică dimineaţă. Echipele de intervenţie au recuperat trei cadavre și, conform unor surse, victimele sunt cetăţeni români.

Cel puțin 72 de persoane și-au pierdut viața de-a lungul ultimelor zile de precipitații abundente, care au cauzat inundații majore în Peru. Mai mult de 800 de orașe și localități sunt în stare de alertă, fiind grav avariate. Capitala Lima a rămas fără apă potabilă de luni, iar forțele militare au fost mobilizate pentru a acorda ajutor poliției și pompierilor, pentru a menține ordinea și a salva persoanele aflate în pericol. Chiar dacă ploile s-au mai diminuat, există avertizarea că vremea instabilă poate aduce alte precipitații în următoarele zile.Prețurile la produsele alimentare au înregistrat creșteri cu 5 procente din această cauză. Se preconizează o criză economică

Chitaristul si cantaretul american Chuck Berry, unul dintre pionierii muzicii rock and roll, a murit, sambata, la varsta de 90 de ani. Cantaretul a fost descoperit inconstient, potrivit politiei, în resedinta a sa din St. Louis. Artistul urma sa lanseze in 2017 un nou album, primul dupa o pauza de 38 de ani, intitulat ”Chuck”, dedicat sotiei sale. Chuck Berry a primit, in 1984, un premiu Grammy pentru intreaga cariera si este unul dintre primii artisti care au primit un loc in Rock and Roll Hall of Fame, in 1986.