Mapamond (19.01.2017)

Un oficial al echipei care intervine pentru salvarea persoanelor aflate în hotelul lovit de o avalanşă in centrul Italiei, a precizat că mai mulţi oameni au murit în urma acestei catastrofe naturale, produse cel mai probabil din cauza cutremurului de miercuri. Autoritatile informează că ar fi vorba despre cel puţin 30 de victime. Operaţiunile de salvare continuă, dar sunt îngreunate de o puternică furtună de zăpadă.Potrivit relatărilor de la faţa locului, avalanşa a antrenat prăbuşirea acoperişului hotelului în care erau cazaţi în acel moment mai multe zeci de turişti, printre care şi doi copii.

Un număr de 27 de centre ale comunității evreiești din 17 state americane au raportat primirea, prin telefon, de amenințări false cu bombă, determinând evacuări și o anchetă a FBI, după ce o acțiune similară a mai avut loc în această lună, transmite Reuters. FBI și Departamentul de Justiție investighează posibile încălcări ale drepturilor civile în legătură cu amenințările, a arătat, într-o declarație, FBI. O rețea de centre de sănătate și educație, a precizat că organizațiile amenințate au conlucrat cu poliția, iar multe și-au reluat activitatea după ce nu au fost găsite bombe.

Barack Obama a ţinut ultima sa conferinţă de presă la Casa Albă. Una destinsă, cu întrebări pe teme variate.Foarte în largul său în apărarea propriului bilanț, președintele Obama a trasat o linie între jocul politic normal, în care el nu intenționează să se amestece, și chestiunile care ating funcționarea chiar a democrației, lansând în fapt un avertisment succesorului său.„Sunt profund convins că va merge”, a declarat președintele american, in varsta de 55 de ani. „Nu este doar Obama-calmul. Este ceea ce cred cu adevărat”, a adăugat el, evocând întrebările recurente ale jurnaliștilor care doresc să afle care este adevărata sa stare de spirit cu privire la președinția lui Trump.