Mapamond (18.12.2016)

Un avion al armatei indoneziene s-a prăbuşit, duminică, în timpul unui exerciţiu militar, iar toate cele 13 persoane aflate la bord au murit, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie. Potrivit autorităților, avionul de tip Hercule a decolat din orașul Timika și a căzut, iar apoi a explodat într-o regiune muntoasă, nu departe de orașul unde trebuia să aterizeze.La fața locului au venit mai multe echipe de salvare și forțele de ordine. Potrivit datelor preliminare, accidentul s-ar fi produs din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Greva personalului care lucrează la Turnul Eiffel continuă. Protestul a început marţi, 13 decembrie și va continua și în acest weekend,au anunţat reprezentanţii greviştilor. Aceştia nu au revendicări salariale, în schimb denunţă lipsa de eficienţă a dialogului social dintre sindicate şi managementul societăţii care administrează Turnul Eiffel, precum şi lipsa de transparenţă în chestiunea deciziilor strategice pe care le ia conducerea. Manifestările se suprapun cu demararea unui program guvernamental vizează promovarea ofertei culturale franceze în rândul turiştilor străini.

Papa Francisc a primit aproape 50.000 de e-mailuri de felicitare la împlinirea vârstei de 80 de ani pe conturile de corespondență electronică deschise cu acest prilej, a anunțat sâmbătă Vaticanul. Mesajele trimise au fost  trimise Suveranului Pontif în latină, italiană, spaniolă, portugheză, engleză, germană, franceză sau poloneză. Vaticanul a mai menționat că Suveranul Pontif a luat micul dejun cu opt oameni fără locuință care trăiesc în Piața Sf. Petru. Tot sâmbătă, cantinele pentru persoanele defavorizate din Roma au servit prăjituri din partea Papei, iar oamenii din adăposturi au primit mici cadouri.