Mapamond (18.04.2017)

Un adolescent rus din Sankt Petersburg a ramas fara o mana dupa ce o bomba artizanala, confectionata chiar de el, i-a explodat in mana. Acesta s-a laudat prietenilor cu bomba, online, pe un grup privat de chat, si s-a pozat inaintea accidentului. Andrei, in varsta de 16 ani a fost dus de urgenta la spital dupa ce bomba confectionata de acesta acasa i-a explodat in mana. In urma exploziei adolescentul si-a pierdut o mana si este ranit la cealalta. Anchetatorii au gasit si convorbirile acestuia intr-un grup privat de chat de pe internet, unde se lauda in fata prietenilor si a unei fata unei fete cu realizarile sale. In discutii, acesta recunoaste ca are explozibil acasa si pretinde ca isi ajuta un prieten sa confectioneze bomba.

Un elicopter militar american s-a prabusit in Maryland pe un teren de golf. O persoana a murit, iar alte doua sunt in stare grava. Nu este inca foarte clar ce s-a intamplat. Cei care se aflau pe terenul de golf, in momentul tragediei, povestesc ca au observat pe cer, trei elicoptere, iar la un moment dat, unul dintre ele a inceput sa se roteasca, insa au crezut ca e vorba despre un exercitiu. La scurt timp, au vazut elicopterul cum dispare dupa niste copaci si imediat au auzit un zgomot puternic. Anchetatorii incearca acum sa afle ce a dus la prabusirea aparatului de zbor.

Șase mumii, sarcofage din lemn în culori vii și o mie de figurine funerare – sunt descoperirile fabuloase pe care le-au făcut arheologii într-un mormânt din epoca faraonică în sudul Egiptului. Mormântul, situat în apropiere de Luxor  i-a aparținut cel mai probabil lui Userhat, un magistrat din cea de a 18-a dinastie (1550-1295 î. Hr.), care purta titlul de “judecător al orașului”, dar a fost reutilizat câteva secole mai târziu în timpul celei de a 21-a dinastii, pentru a primi alte mumii.