Mapamond (18.03.2017)

Un barbat a fost impuscat mortal sambata dimineata de fortele de securitate de pe un aeroport din Val-de-Marne din Paris,dupa ce a dezarmat  un militar din cadrul trupelor speciale Sentinelle. Traficul aerian a fost complet intrerupt in urma incidentului si aproape 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau in terminalul Vest au fost blocati inauntru, a precizat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne. Nicio informatie despre barbatul ucis nu a fost facuta publica.

Un pilot a murit, iar altul este în stare critică după ce două avioane uşoare au intrat în coliziune în aer la periferia oraşului canadian Montreal, un bărbat care probabil este imigrant român fiind martor la accident. Pilotul unuia dintre avioane a murit, iar al doilea este în stare critică. Alte două persoane au fost în stare de şoc.Incidentul este investigat de Biroul canadian pentru Siguranţa Transporturilor . Unul dintre avioane s-a prăbuşit pe teresa mall-ului, iar al doilea în parcarea centrului comercial.

Rusia va fi reprezentată la Eurovision 2017 de Iulia Samoilova, o tânără de 27 de ani, cu nevoie speciale din Uhta, Rusia.  Piesa cu care a reușit să impresioneze publicul rus se numește „Flame is burning”. Potrivit presei ruse, Iulia suferă de amiotrofie spinală și se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Iulia Samoilova va evolua în a doua semifinală Eurovision Song Contest 2017, din Kiev, Ucraina, pe 11 mai.