Mapamond (18.02.2017)

California este afectată de cea mai puternică furtună din ultimii ani. Inundaţiile şi alunecările de teren au afectat localităţile din sudul statului, iar asfaltul s-a surpat pe mai multe drumuri.Două maşini au fost înghiţite de pământ în Studio City, după ce în carosabil a apărut o groapă uriaşă.Şi pe o autostradă din San Bernadino o maşină de pompieri a intrat sub pământ după ce a căzut într-un crater apărut în asfalt.Potrivit autorităţilor, nicio persoană nu a fost rănită grav, în urma accidentelor.

O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard a anunțat faptul că are de gând să recreeze specia de mamut lânos, care a dispărut în timpul Glaciațiunii. Coordonatorul proiectului susține că, în mai puțin de doi ani, echipa de cercetători va readuce la viață mamutul, cu ajutorul ingineriei genetice. Un astfel de embrion se poate obține prin adăugarea unor secvențe de ADN prelevate de la rămășițele mamuților conservați în tundra rusească și canadiană, pe care le vor introduce într-un genom de elefant asiatic. Principalii critici ai inițiativei susțin că, pe lângă problema de etică și „jocul de-a Dumnezeu”, fondurile alocate acestei manevre ar putea fi folosite în sprijinul speciilor pe cale de dispariție, una dintre ele fiind chiar elefantul asiatic.

Meniul decadent cu care se vor delecta starurile de la Hollywood la decernarea Premiilor Oscar din luna martie a fost dezvăluit de către chef-ul care se ocupă cu pregătirea bucatelor. Lista conține tot soiul de excentricități culinare, precum popcorn suflat în aur, cartofi copți cu caviar, costiță servită alături de gogoși spiralate cu parmezan sau plăcintă cu trufe negre și pui, despre care se spune că este preferata Barbarei Streisand. Balul Guvernatorului este o petrecere exclusivistă la care vor participa 1.500 de invitati, fiindu-le pregătite 32.000 de farfurii cu diverse sortimente, la alegere.Desigur, nu putea fi exclus tocmai desertul. Ciocolata va curge din belșug: vor fi servite sortimente de ciocolată de lux, în forma unor statuete Oscar suflate cu aur, lava cakes, acadele de cappuccino, printre multe alte bunătăți care întrec imaginația celui mai pofticios copil.