Mapamond (17.05.2016)

O româncă din oraşul italian Ravenna a fost reţinută de două ori sub acuzaţia de furt calificat într-un interval de doar câteva zile. Valoarea furturilor este de câteva mii de euro. La începutul săptămânii trecute, românca în vârstă de 19 ani a fost surprinsă la furat într-un magazin. Percheziţia efectuată de poliţie în locuinţa sa a condus la depistarea unor bunuri furate în valoare de aprox. 5.000 de euro, printre care o bicicletă şi aparatură electronică. Românca a fost reţinută, dar judecătorii nu au considerat necesară arestarea preventivă.

Vestul Serbiei a fost lovit de ninsori puternice. Desi oamenii se pregateau de venirea verii si de culesul zmeurei, fulgii de nea le-au dat planul peste cap si afacerea. Fermierii din zona se tem pentru culturile lor, mai ales ca este singura lor sursa de venit.

Un incendiu masiv a mistuit un bloc de locuinte din Canada. Cel putin 70 de apartamente au fost facute scrum. Focul a izbucnit pe un santier si s-a extins rapid la complexul de locuinte. Oamenii au reusit sa iasa la timp din case si nimeni nu a fost ranit. Pompierii s-au chinuit sa stinga flacarile inalte timp de zeci de minute.