Mapamond (17.01.2017)

O explozie puternică s-a petrecut în sud-estul Turciei, populată majoritar de kurzi. Potrivit Reuters, o bombă a fost detonată lângă un campus universitar, în momentul când un autobuz al poliției trecea pe lângă el.Trei polițiști au murit și alți nouă au fost răniți în urma deflagrației. Deocamdată atacul nu a fost revendicat, însă militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan au declarat, anterior, că s-au aflat în spatele unor atacuri similare asupra poliției și militarilor.

Eugene Andrew Cernan, fostul  comandant al misiunii Apollo 17, ultima care a dus oameni pe suprafața Lunii, a încetat din viață. Pe 17 decembrie 1972, Cernan și colegul său au ieșit din modulul de aselenizare pe suprafața satelitului Terrei. Doar 10 alți astronauți — toți americani — mai făcuseră asta înainte și niciunul nu a mai urmat de peste 44 de ani. Timp de 22 de ore, pe parcursul a trei zile, cei doi au călătorit circa 30 de kilometri în vehiculul lunar și au adunat aproximativ 100 de kilograme de roci. Cernan a murit înconjurat de familie, la vârsta de 82 de ani.

O judecătorie din Israel a decis condamnarea la 12 ani de închisoare a unui militant palestianian în vârstă de 14 ani, acuzat de implicare într-un atac soldat cu rănirea a doi cetățeni israelieni.Ahmed Manasra a participat, alături de vărul său, la un atac comis la intrarea într-o colonie evreiască situată în nordul Ierusalimului. În timpul altercației, tînărul de 15 ani a fost împușcat de un agent de securitate israelian și a murit pe loc, informează Mediafax.În atac, a fost rănit grav și un copil israelian de 12 ani, iar un alt bărbat a suferit răni ușoare. O instanță din Ierusalim a dispus condamnarea la 12 ani de închisoare a băiatului palestinian.