Mapamond (16.11.2016)

Un atacator sinucigaş care se afla pe o motocicletă a omorât cel puţin patru persoane în Afganistan, într-un atentat asupra unui vehicul în care se aflau oficiali din cadrul securităţii naţionale, a declarat o sursă de la faţa locului, citată de Reuters. *Atacatorul sinucigaş se afla pe o motocicletă şi s-a detonat în regiunea Pul Mahmood Khan din Kabul. Ţinta sa nu este clară, dar au existat victime” , a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Un avion, ce aparține unei companii din Canada, a fost cât pe ce să ciocnească cu un obiect  neidentificat  în timp ce zbura deasupra orașului Toronto. 58 de persoane se aflau la bordul aeronavei, iar însoțitoarele de zbor au fost rănite.Potrivit autoritatilor piloții avionului au fost nevoiți să intre în picaj cu aparatul de zbor pentru a evita coliziunea.Piloții au declarat după incident că obiectul un balon sau o dronă, însă specialiștii spun că este imposibil ca acestea să zboare la o altitudine atât de mare.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a numit un nou ambasador turc în Israel, după ce statul israelian a desemnat la rândul său un ambasador la Ankara, în urma normalizării relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, după o pauză de şase ani, informează Reuters. Relaţiile dintre cele două state s-au tensionat în 2010, când trupele speciale israeliene au întreprins un raid care a vizat o flotilă umanitară care se îndrepta către Fâşia Gaza, la acel moment aflată sub blocadă.