Mapamond (16.07.2016)

Turcia se va considera în război cu orice țară care îl va ajuta pe clericul musulman Fethullah Gulen, a avertizat premierul turc, Binali Yildirim, transmite Reuters. Autoritățile de la Ankara susțin că adepții lui Gulen, care s-a autoexilat în SUA de mai mulți ani, sunt în spatele tentativei de lovitură de stat începută vineri seară.El mai este acuzat de administrația președintelui Recep Tayyip Erdogan că încearcă să construiască ‘o structură paralelă’ în armată, justiție, mass-media și învățământ pentru a prelua puterea în Turcia, acuzații negate de Gulen. 265 morți, 1.440 răniți si au avut loc 2.839 arestări din cadrul personalului militari,iartranzitul petrolierelor prin Strâmtoarea Bosfor, între Marea Neagră și Marea Mediterană, este interzis din rațiuni de securitate, sunt consecintele tentativei lovituri de stat asupra Turciei.

Cel puțin 12 militari din cadrul trupelor libiene aliate generalului Khalifa Haftar, comandantul forțelor guvernului din estul țării angajate într-o campanie împotriva militanților islamiști în acea zonă, au fost uciși în urma exploziei unei mașini capcană în Benghazi, relatează Reuters. Atacatorul, aflat la volanul unei mașini pline cu explozibili, a vizat miercuri seara cartierul general al Batalionului 210 Infanterie situat în vestul orașului Benghazi. Libia se confruntă cu o stare de haos de la revoluția din 2011 care a dus la înlăturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi. Statul Islamic a profitat de haos pentru a se implanta în țara bogată în petrol.

Pentru că Google Maps nu popularizează insulele Faroe prin aplicaţia Street View, locuitorii au decis să-şi promoveze insula într-un mod inedit: au inventat proiectul “Sheep View 360”. Oamenii au montat pe spatele mai multor ovine camere cu filmare la 360 de grade.Specialiştii de la Google Street View nu a ajuns până în Atlantic să artografieze drumurile şi podurile de pe arhipelag. Aşa că băştinaşii au decis să-şi cartografieze singuri insula. Proiectul locuitorilor din insulă se numeşte Sheep View 360, relatează Washington Post.Echipa de autohtoni care cartografiază insulele Feroe a primit ajutor de la un cioban.