Mapamond (16.06.2016)

Osemintele a 34 de migranţi, inclusiv 20 de copii, care au fost abandonaţi de călăuze în timp ce încercau să ajungă în Algeria, au fost descoperite în deşert, au anunţat autorităţile din Niger. “Treizeci şi patru de persoane, cinci bărbaţi, nouă femei şi 20 de copii, au murit încercând să traverseze deşertul,” se precizeză în comunicatul Ministerului de Interne din Niger. O sursă din cadrul forţelor de securitate a declarat că osemintele au fost descoperite în apropiere de Assamaka, un punct de frontieră între Niger şi Algeria, iar cel mai probabil, aceştia au murit de sete.Temperaturile din regiune ajung şi până la 42 de grade Celsius, iar furtunile de nisip sunt frecvente.

Un spital sprijinit de organizația umanitară ‘Medici fără Frontiere’a fost distrus la Alep, în nordul Siriei, în urma unui bombardament aerian care a încălcat dreptul umanitar internațional, fără a provoca însă victime, a anunțat la Paris,un reprezentant al organizației neguvernamentale. Atacul aerian a vizat o clădire de zece metri, care a suferit daune ușoare și ar trebui să se redeschidă în două zile după reparații, potrivit autoritatilor. Conform organizației menționate, acest spital furniza asistență medicală primară, servicii chirurgicale și dispunea și de un serviciu de maternitate.

Polițiile franceză și belgiană au primit informații potrivit cărora mai multe grupuri mici de militanți ISIS au părăsit Siria îndreptându-se spre cele două țări europene pentru a pregăti o serie de atacuri teroriste. Serviciile secrete belgiene au transmis omologilor francezi această informație, iar acum forțele anti-teroriste ale Franței a hotarat sporirea masurilor de securitate, a declarat un oficial de la Paris. Potrivit acestora, militantii circulă fără pașaport și încearcă să ajungă în Europa cu o ambarcațiune, din Turcia și Grecia. Un mall din Bruxelles, un lanț de fast-food american și organele de poliție s-ar număra printre țintele avute în vizor de grupurile de teroriști, mai scrie cotidianul belgian.