Mapamond (16.04.2017)

A murit cel mai batran om din lume. Emma Morano avea 117 ani si a urmat o dieta alimentara speciala in ultimii 90 de ani. Ea s-a nascut pe 29 noiembrie 1899 in regiunea Piemonte si era oficial ultima persoana nascuta in anii 1800, care a traversat de-a lungul a trei secole. Longevitatea ei se datoreaza “genelor bune”, dupa cum declara, si unei diete alcatuite din trei oua pe zi, dintre care doua organice.Emma Morano a fost cea mai mare dintre cei opt frati, carora le-a supravietuit. Ea a murit in casa din nordul Italiei, orasul Verbania.

O nouă GAFĂ a lui Donald Trump. Preşedintele SUA a încurcat ţara pe care a bombardat-o de curând.Într-un interviu acordat postului de televiziune FOX8, Donald Trump a spus că SUA au bombardat Irak, în loc de Siria. În cadrul unui interviu televizat Trump a dezvăluit că l-a informat pe preşedintele chinez Xi Jinping despre atacul asupra bazei militare sieriene, în timp ce cei doi savurau ”cel mai frumos” tort de ciocolată. Apoi, Trump a gafat: în loc de Siria a spus Irak. Evident, mediul online s-a activat, iar comentariile acide la adsresa preşeditnelui american nu au întârziat să apară.

Papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie în Piața Sfântul Petru.La slujbă au fost prezenţi zeci de mii de credincioşi din lumea întreagă. După celebrarea liturgică, Pontiful Roman a mers la balconul central al bazilicii pentru tradiționalul mesaj de Paști și binecuvântarea ”Urbi et Orbi”. Aseară, Papa Francisc a oficiat Slujba din noaptea de înviere în basilica Sfântul Petru.Vineri seară, Papa a participat la ceremonia Drumului Crucii alături de 20.000 de oameni şi a cerut iertare lui Dumnezeu pentru sângele nevinovat vărsat în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.