Mapamond (16.02.2017)

Localnicii dintr-un oras german au fost sfătuiţi să nu iasă afară din casă din cauza unui incident ce s-a produs la o fabrică de produse chimice, în urma căruia localitatea a fost acoperită de un nor toxic, informează The Local. Potrivit serviciilor de pompieri, un recipient ce conţinea acid sulfuric s-a spart, substanţa scursă din acesta fiind colectată joi dimineaţa.Cel puţin 150 de persoane au suferit probleme respiratorii minore, în urma scurgerii de la uzina chimică, dar numai două dintre acestea au avut nevoie să fie transportate la spital.

Angajaţii unei companiei de asigurări din Londra sunt nemulţumiţi după ce conducerea sediului a interzis consumul de alcool în timpul orelor de program, inclusiv în pauza de prânz, relatează BBC News. Astfel cei 800 de angajaţi nu mai au voie să bea băuturi alcoolice între 9 şi 17.Firma analizează măsura de ceva timp, pentru a aduce compania în linie cu “normele industriei”.Interdicţia se aplică numai în cazul angajaţilor, nu şi al colaboratorilor, precum brokerii.Însă personalul a descris decizia drept prea dură. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţeaua intranet.

Un desen în care Vladimir Putin îl îmbrăţişează pe Donald Trump, ambii fiind în ipostază nud, iar preşedintele american fiind reprezentat însărcinat, a fost proiectat pe un perete al unui imobil din New York, scrie Le Figaro. Imaginea este însoţită de hashtag-ul #LoveThroughHate (iubire prin ură), metodă folosită de artiştii de stradă din New York pentru a comenta relaţia dintre Guvernul lui Trump şi Rusia.Momentan nici unul din oficiali nu a facut nici o declarate sau comentariu pe asteasta tema.