Mapamond (16.01.2017)

Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit,lângă aeroportul din Kârgâzstan. În urma accidentului cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața, printre care șase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă. Printre persoanele decedate se numără şi cei patru membri ai echipajului. Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic,iar autoritatile incearca sa faca o estimare exacta a daunelor, si sa stabileasca cauzele tragediei.

Ministerul chinez de Externe a respins ferm, sugestia lui Donald Trump că „politica unei singure Chine”, referitoare la Taiwan, ar fi negociabilă și a numit-o „fundația politică”.De când guvernul american a admis că Taiwanul este parte a Chinei, relațiile americano-chineze au inceput sa fie guvernate de cîteva reguli de protocol cunoscute sub numele de „politica unei singure Chine”, relatează CNN. „Cerem autorităților să respecte angajamentele administrațiilor succesive din ambele partide”, a spus purtătorul de cuvânt Lu Kang.

Într-un studiu, Suedia a spus că Rusia a folosit rapoarte care induc în eroare diferite site-uri de stiri. Deși nu au putut să spună cu exactitate unde și cum au fost generate poveștile false, au putut stabili tiparele comportamentale și țintele strategice, informează TheGuardian.Unele site-uri conțineau informații de tipul scrisori și întâlniri dintre miniștri și oameni importanți din stat care au discutat vânzarea de arme cu alte state.Mai mult, Institutul internațional de Afaceri din Suedia acuză Rusia că folosește știri și documente false pentru a influența opinia publică.