Mapamond (15.12.2016)

Vladimir Putin ramane cel mai puternic om din lume, situandu-se inaintea lui Donald Trump si a Angelei Merkel, potrivit clasamentului pe 2016 intocmit de revista Forbes. Presedintele rus, in varsta de 64 de ani, conduce pentru al patrulea an consecutiv in clasamentul revistei americane. In ce-l priveste pe Donald Trump, care il va inlocui la sfarsitul lui ianuarie 2017 pe Barack Obama la Casa Alba, ”el pare sa fie imun la scandaluri, are cele doua camere ale Congresului in favoarea sa si o avere personala de mai multe miliarde” de dolari, subliniaza Forbes.

Turnul Eiffel, inchis de doua zile din cauza unei greve a angajatilor. Oamenii spun ca daca nu se vor gasi solutii pentru probemele lor, nici astazi nu li se va permite accesul vizitatorilor. Ei sunt nemultumiti de conditiile de munca si de salarii. Doua sute dintre angajati au semnat o petitie care a fost trimisa sefilor, dar pana acum nu s-a ajuns la niciun acord. Turnul Eiffel este vizitat anual de aproximativ sase milioane de persoane, dar, in ultima perioada, numarul este in scadere.

Milioane de americani din statele Minnessota si Indiana indura un frig napraznic in aceste zile, iar meteorologii spun ca asemenea ger cumplit, la inceput de iarna, nu s-a mai masurat in ultimii 20 de ani. Mercurul din termometre a coborat pana la minus 36 de grade Celsius, iar vantul agraveaza situatia. Ninsorile si poleiul provoaca numeroase accidente rutiere, iar traficul aerian si feroviar se desfasoara cu dificultate. Angajatii cailor ferate incalzesc cu flacara macazurile pentru ca trenurile sa poata circula.